Lipputankojen huolto ja korjaus Helsinki ja Etelä-Suomi

Lipputankokin kaipaa välillä huoltoa. Lipputangon normaali huoltoväli on, materiaalista riippuen, kymmenisen vuotta.

Lipputankojen materiaalivaihtoehdot eroavat kestävyydeltään sekä huoltotarpeiltaan merkittävästi. Alumiini on kaikista huoltovapain materiaalivalinta lipputankoon, sillä sen polttomaalattu ja anodisoitu pinta hylkivät likaa. Lujitemuovi on myös helppohoitoinen materiaali, huolloksi riittää pesu ja vahaus parin vuoden välein. Tutustu tarkemmin lipputankojen materiaalivaihtoehtoihin.

Lipputangon pesu, maalaus ja vahaus

Lipputangon vuosihuolloksi riittää useimmiten pesu pehmeällä harjalla ja yleispesuaineella. Tanko kannattaa yleensä myös vahata pesun yhteydessä, jolloin se pysyy pidempään puhtaana. Varsinkin lujitemuovi- eli lasikuitusalkoa alkavat ajan saatossa tummentaa ilmansaasteet. Tällöin tangon pesu on tarpeen. Jos tummentumat ovat jo päässeet pinttymään liiaksi tai tangon väri ei muuten enää miellytä, lasikuitupintaiset lipputangot voidaan uudelleenmaalata.

Lipputangon huolto aloitetaan tarkastamalla sen yleiskunto. Ensin hilseilevät ja irtoilevat osat hiotaan pois tangon pinnasta. Tämän jälkeen tanko pestään ja tarvittaessa maalataan sekä vahataan.

Lipputangon yksi kuluvimmista osista ovat lipputangon narut. Narun vaihtoväli on noin 5-6 vuotta. Meiltä saat myös lipputangon tarvikkeet.