Lipputankojen asennus

Veikkolan RST asentaa lipputangot maasta katolle Etelä-Suomessa! Lipputangon asentaminen korkeaankin kohteeseen onnistuu vaivatta, sillä käytössämme on 22 metriin nostava ajoneuvohenkilönostin.

Lipputangon paikka kannattaa valita tarkkaan. Lipputangon paikkaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota maisemallisuuteen ja paikan arvokkuuteen. Hyvä lipputangon paikka on pihan päärakennuksen läheisyydessä. Lipputangon mitta valitaan pihan päärakennuksen mukaan. Perussääntönä on, että lipun tulisi näkyä päärakennuksen harjan yli myös tyynellä säällä. Kerrostalon pihalla lipun tulisi puolestaan liehua kolmannen kerroksen korkeudella.

Yleisin lipputankomalli on kenttäsalko. Se on ontto putki, joka valmistetaan yleensä läpivärjätystä valkoisesta lujitemuovista. Lipputangon pystyttäminen onnistuu monenlaiseen maaperään. Maaperästä riippuen lipputangolle tehdään joko maa-asennus tai kallioasennus.

Mikäli et ole aivan varma, mikä lipputanko olisi materiaaliltaan tai mitaltaan kohteeseesi paras, kysy rohkeasti meiltä apua. Me autamme sinua valitsemaan parhaan vaihtoehdon.

Lipputangon pystyttäminen ammattitaidolla

Maa-asennuksessa lipputangon maajalustaa varten kaivetaan kuoppa, johon valetaan betoni. Sitten maajalusta painetaan betoniin. Kallioasennuksessa kallioon porataan reiät, reikiin valitaan kiinnitysaineeksi joko kemiallinen ankkuri tai juotosbetoni. Tämän jälkeen maajalka asennetaan reikiin.

Teemme tarvittaessa myös lippusalkojen kuntotarkastuksia, salkojen huoltoja ja kunnostuksia – esimerkiksi lipputangon narun vaihto onnistuu henkilönosturilla. Lisäksi meiltä löytyy erilaisia lipputangon tarvikkeita ja varaosia.

Huomio: Turvallisuus huomioiden katoille tai hyvin tuulisille kohteille suositellaan polttomaalattua valkoista alumiinilippusalkoa.