Lipputangot

Meiltä saat lipputangot eri materiaaleista (lujitemuovi, alumiini, teräs, rosteri), myös erityispitkät lipputangot ovat alaamme. Toimitamme lipputangon perille saakka tai vaihtoehtoisesti Postin kuljetuksella. Meiltä myös vanhojen lipputankojen poiskuljetus.

Veikkolan RST Oy valmistaa ja myy lipputangot moniin käyttötarkoituksiin:

  • lipputanko pihalle
  • lipputanko katolle
  • lipputanko seinään
  • veneen lipputanko
  • teleskooppi lipputanko
  • kartiotangot
  • sisälipputangot

Lipputangon materiaalin valinta

Lipputankojen materiaalivaihtoehdot eroavat kestävyydeltään sekä huoltotarpeiltaan. Asennuskohteen olosuhteet tulee ottaa huomioon lipputangon materiaalia valittaessa. Tangon huoltomahdollisuudet kannattaa myös miettiä etukäteen: pestäänkö tankoa vai valitaanko vaihtoehto, joka ei pesua juuri kaipaa.

Lujitemuovitanko käy useimpiin kohteisiin ja sen huolloksi riittää pesu ja vahaus muutaman vuoden välein. Erittäin tuuliseen kohteeseen sopii alumiinitanko tai terästanko. Alumiinitangon pesuksi riittää pyyhkiminen n. 5-10v välein, riippuen ilmansaasteiden määrästä. Terästanko täytyy maalata säännöllisin väliajoin, jotta ruoste ei rumenna sen pintaa. Ruostumaton teräs puolestaan on erittäin kestävä ja lähes huoltovapaa pinnaltaan.

Lujitemuovi

Lujitemuovi on nykyisin yksi suosituimmista lipputankomateriaaleista. Näitä tankoja kutsutaan yleisesti ”lasikuitutangoiksi”. Lujitemuovi on komposiittimateriaali eli siinä yhdistyy lasin kovuus ja muovihartsin kestävyys. Lujitemuovitangon etu on sen keveys (9 m lujitemuovi-tanko painaa teräsjalan kanssa n. 25 kg, alumiinitanko n. 30kg) ja helppohoitoisuus, varsinkin terästankoihin verrattuna. Lujitemuovitangon huolloksi riittää pesu ja vahaus parin vuoden välein.

Lujitemuovitankojen pituudet 6 m – 18 m

Alumiini

Meiltä saat turvalliset, kotimaiset polttomaalatut alumiinilipputangot. Alumiinilipputangon etuja ovat sen keveys ja sen erittäin kestävä pinta, joka on vielä helppohoitoisempi kuin lujitemuovi. Polttomaalattu ja anodisoitu pinta hylkivät likaa, joten pyyhkimistä ei tarvitse suorittaa yhtä usein kuin lujitemuovisella tangolla. Vahvistettu alumiinitanko on hyvä ratkaisu tuuliselle paikalle (kuten meren rantaan) tai kattotangoksi.

Valmistamamme alumiinitangot ovat teleskooppirakenteisia ja ne voidaan koota asennuskohteessa moduuleista. Lipputangon kuljetus osissa helpottaa kuljetusta – tangon voi esimerkiksi kuljettaa saareen veneellä tai tanko voidaan lähettää kohtuullisin kustannuksin mihin vain Suomessa.

Valmistamme teleskooppialumiinitangot suomalaisen Purso Oy:n meille valmistamista putkista. Listatuotteitamme ovat valkoinen polttomaalattu alumiinitanko ja hopeanharmaa anodisoitu alumiinitanko. Valikoimaamme kuuluu alumiiniset teleskooppitangot sekä kartioalumiinitangot.

Alumiinitangot sopivat useimmissa tapauksissa U-palkki jalkaan, jolloin jalustaa ei tarvitse uusia, ainoastaan huoltaa. Lujitemuovitangot ovat usein tyveltään liian paksuja vanhan mallisiin U-palkkirautoihin.

Alumiinilipputangot meiltä
teleskooppilipputangot, pituudet 5 m – 30 m
alumiiniseinätangot, pituudet 2 m – 5 m
valkoinen polttomaalattu pinta tai harmaa anodisoitu pinta

Teräs ja ruostumaton teräs

Valmistamme teräksestä sekä teleskooppitankoja että kartiomallisia tankoja. Ruostumaton teräs on, kuten teräs yleensä, luja ja kestävä materiaali. Ruostumaton teräs on materiaalina arvokas ja se valitaankin monesti kohteisiin, joissa halutaan pinnan säilyvän samanlaisena vuodesta toiseen. Ruostumaton teräs on lähes huoltovapaa. Terästangot on kuitenkin maalattava noin 10 vuoden välein.

Teräslipputankojen (maalatut sekä RST-tangot) pituudet 6 m – 30 m.

Tilaa myös lipputangon tarvikkeet

Meiltä saat kattavasti myös kaikenlaiset lipputangon tarvikkeet, kuten erilaiset jalustat (betonianturat, seinäjalustat, sisäjalustat, u-palkkijalustat), alalevyt, lipputankojen varaosat (lipputangon nuppi, narunpidikkeet, narut) sekä tuulipussikehikot omasta tuotannosta.

Meiltä myös lipputankojen asennus.

Vastaamme kaikkiin kysymyksiin